Ilić: Rebalans budžeta što pre

Vlada Srbije trebalo bi što pre da krene u pripreme rebalansa budžeta, kazao je državni sekretar Ministarstva finansija Slobodan Ilić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 11.02.2009.

13:40

Default images

Taj proces bi možda trebalo započeti restrukturiranjem javne administracije, odnosno smanjenjem broja pomoćnika ministara i državnih sekretrara, pa čak i smanjenjem broja mistarstava, kazao je Ilić.

On je istakao da je jedan od izazova kako obezbediti nedostatak sredstava od četiri do pet milijardi evra, ističući da je u tom smislu važan arznžman sa MMF-om, makrofinansijska pomoć EU i realna procena privatizacionih prihoda.

Politički izazov za Srbiju je da li će imati kapacitet da donese zakone, koji će omogućiti atraktivan ambijent za ulaganja "za dan posle krize".

On je ukazao da se donošenje zakona odlaže i da problem leži u parlamentu.

Ilić je istakao da se Srbija nalazi pred političko-ekonomskim izazovom da li će nastaviti onim putem koji je sledila kada je pravila budžet za 2009. godinu i pri tom i dalje smanjivati javnu potrošnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: