Haos na Koridoru 10: U ruševinama mogu da umrem

Piroćanka Mica Đorđević ostala je bez doma, jer joj je izvođač radova na trasi Koridora 10, greškom, umesto pomoćnog objekta, srušio porodičnu kuću.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 11.06.2016.

16:21

Haos na Koridoru 10: U ruševinama mogu da umrem
Foto: Screenshot/B92

Već pet godina vodi spor sa nadležnima oko eksproprijacije imanja.

Na mestu porodične kuće Đorđevića – ruševine. Kada je pre desetak dana zatekla ovaj prizor, vlasnica Mica Đorđević bila je u šoku.

“Sad se osećam kao ruševina, odnosno, kao ova kuća. Sve u meni visi baš kao što vise ove dronje iz kuće. Žena je došla da mi kaže da se obrušilo brdo i zatrpalo mi kuću, kad su deca došla, videli su da su ustvari mašine”, priča Mica.

Čuje su mašine - ne zna se. U saopštenju Koridora stoji da je odgovoran neko od podizvođača, o čemu ih je obavestio Aktor, izvođač radova na ovoj trasi.

Eksproprijacijom je, kaže Mica, predviđeno samo rušenje pomoćnog objekta, ne i kuće. Međutim, kada su ovde, pre pet godina počeli radovi, morala je da se iseli jer je ostala bez prilaza, struje i vode.

“Rekli su da im objekat ne treba, da njima to ne treba, a ja kažem - kako ja onda da živim kad nemam put, nemam vodu, nemam struju, sve je to odsečeno”, kaže Mica Đorđević.
Foto: Screenshot/B92
Od tada vodi borbu sa nadležnima. Svi zahtevi za eksproprijaciju do sada su odbijeni.

“Njihovo je objašnjenje uvek da postoji ekonomski interes za korišćenje objekta, to je rečenica kojom oni opravdavaju svoj stav , ali je očigledno i laiku da tamo uslova za život nema”, objašnjava advokat Ljiljana Spasić Manić.

Porodica će podneti krivičnu prijavu i tužbu za nadoknadu štete. A dok čekaju reakciju nadležnih, Mica, u sedamdesetoj godini, i jedan od njenih sinova sa porodicom, žive kao podstanari.

“Posle ovoga mogu da umrem sa ovim ruševinama, da se srušim i da me nema. Ništa mi više ne znači”, kaže Mica.

U Koridorima Srbije kažu da je izvođač radova dužan da nadoknati štetu, ukoliko nadležni utvrde da je do nje došlo.

Nalaz veštaka čekaju već deset dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: