Biz - B92.net

EPS raspisao tender: U planu gradnja solarne elektrane u okviru TE Kolubara B

Beograd -- EPS planira da u okviru TE Kolubara B izgradi solarnu elektranu, a raspisan je i tender za istraživanje lokacije i izradu investiciono-tehničke dokumentacije.

Izvor: eKapija
Podeli
Foto: Depositphotos/ridofranz
Foto: Depositphotos/ridofranz

Kako se navodi u dokumentaciji koju je objavila Elektroprivreda Srbije, u cilju izgradnje solarne elektrane na prostoru TE Kolubara B razmotrena je gradnja solarne elekrane na postojećim objektima (površina na krovovima magacina i radionica), kao i gradnja na zemljištu, prenosi Ekapija.

Osnovni cilj izrade tehničke dokumentacije je definisanje uslova za izvođenje radova i izradu tehničke dokumentacije solarne elektrane sa optimalno instalisanom snagom na zadatoj lokaciji, kao i obezbeđivanje potrebnog i dovoljnog nivoa podataka da se na osnovu njih može sačiniti tenderska dokumentacija koja će obezbeđivati adekvatan izbor opreme i ponuđača za izgradnju postrojenja.

"Imajući u vidu obim posla koji treba da pruži Obrađivač, prioritetna je usluga Solarnih elektrana na postojećim objektima. Obrađivač je dužan da u što kraćem roku izvrši celokokupnu uslugu kako bi Korisnik usluge mogao da raspiše nabavku za izgradnju SE na krovovima svojih objekata u okviru TE Kolubara B", navodi se u dokumentaciji.

Rok za podnošenje ponuda je 23. novembar 2021. godine, piše portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.