Dinkić: VAC je bio loš investitor

Nikada nisam, niti ću deliti investitore na domaće i strane, ili da li su strani iz Rusije, Nemačke, Kine. Imate dobre i loše investitore, kaže Mlađan Dinkić.

Srbija

Izvor: FoNet

Četvrtak, 24.06.2010.

14:06

Default images

„Imate dobre i loše investitore, one koji posluju transparentno i one koji posluju na način koji je nevidljiv“, naglasio je ministar ekonomije Srbije.

Dinkić je dodao i da medijska korporacija VAC na tržištu Srbije nije bila dobar investitor, kao i da, kada je reč o VAC, niko ne zna s kim oni imaju aranžmane u Srbiji, s kim su sklapali ugovore.

Ministar je, odgovarajući na pitanje da li će se sastati sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem da razgovara na tu temu, kazao da ne treba davati značaj ovom problemu više nego što zaslužuje i da je prepušteno ministru policije Ivici Dačiću da povede istragu o privatizaciji "Večenjih novosti".

„Kao što sam vam nagovestio, razgovarao sam sa ministrom policije Ivicom Dačićem i on me je obavestio da je pokrenuta istraga o privatizaciji kompanije Novosti i sada treba da sačekamo rezultate“, rekao je Dinkić i dodao da "nema potrebe da se to pitanje pokreće i na vladi".

„Neću da ulazim u to kako VAC posluje na drugim tržištima“, istakao je Dinkić i naveo da treba pitati predsednika grupe VAC Boda Hombaha koga je birao za lokalne partnere, "ko su ti ljudi, kakav im je kredibilitet".

"Kako je birao partnere, tako je prošao na tržištu Srbije", rekao je Dinkić i zaključio da Hombah snosi odgovornost za to. On je postavio i pitanje "zašto sa tajkunima prave aranžmane, a hoće da upravljaju medijima i da informišu naše građane".

"Tu nešto nije u redu. Zašto VAC nije došao u Srbiju kao VAC već preko nekih firmi sumnjivih ljudi koji se nalaze ko zna gde", upitao se Dinkić.

Na komentar na tvrdnje izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina da će povlačenje VAC-a biti štetno za investitore i da "baca senku na Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju", Dinkić je kazao da je rekao samo ono što misli.

Dinkić je podsetio da je Hombah veliki lobista i da nema sumnje da će krenuti da lobira za svoje interese. "On nije na našem tržištu bio dobar investitor i nije napravio efekte investicija. Ako vidite šta je uradjeno sa njegovim ulaganjima u poslednjih par godina - ništa se tu nije dobro dogodilo", naveo je on.

„Situacija sa VAC neće uticati na investitore", poručio je Dinkić i istakao da je u Štutgartu sa Sajmu autoindustrije veliki broj nemačkih investitora izrazio interes za poslovanje na tržištu Srbije. Dinkić je najavio i da će sledeće nedelje još jedan nemački investitor doći na srpsko tržište i da će sa njim biti zaključen sporazum.

Ministar je kazao i da ta tvrdnja "nije razlog da kaže da je ta kompanija sjajna i da je izabrala poštene momke sa kojima će raditi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: