Đilas: Ovde nema mnogo zadovoljnih

Ne znam skoro nikoga ko je u Srbiji zadovoljan, kaže zamenik predsednika Demokratske stranke i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Srbija

Izvor: Politika

Subota, 30.04.2011.

00:10

Default images

On dodaje da, ipak, niko nema tapiju na nezadovoljne birače i da nezadovoljni ne glasaju samo za opozicione stranke, već i za DS, neki za SPS, G 17...

Đilas objašnjava da "u Srbiji gde je prosečna plata 350 evra, a mnogi primaju i pola od toga, nemate mnogo zadovoljnih".

"Zato program ove države treba da bude kako da građani imaju plate 30 odsto veće. I da na izborima glasaju tako što će pokazati kome više veruju da to može da ispuni u narednom periodu", rekao je zamenik predsednika DS i gradonačelnik Beograda.

On je naglasio da "i posle rekonstrukcije vlade ne znači da će svi ministri iz Demokratske stranke dočekati sledeće izbore na svojim pozicijama".

"Ako premijer (Mirko) Cvetković proceni da neko nije zadovoljio i da bi do izbora neko mogao da radi više i bolje, DS će podržati odluku da se taj ministar promeni", naglasio je zamenik predsednika DS.

Ali, ako me pitate da li je DS zadovoljna svim ministrima iz drugih stranaka, reći ću vam da nije, rekao je Đilas i dodao da to kažu koalicionim partnerima u vladi.

"A neke stvari su svima jasne. Da li stvarno mislite da je neko zadovoljan učinkom Ministarstva za infrastrukturu ove dve godine? Ja nisam", kazao je Đilas i na konstataciju da je "Milutin Mrkonjić ipak 'preživeo' rekonstrukciju vlade" odgovorio:"Bolje da oćutim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

211 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

23 h

Podeli: