Biz - B92.net

Deltina zadužbina, prva posleratna

Beograd -- Prva zadužbina Delta fondacije, Centar za smeštaj i boravak osoba sa invaliditetom na Bežanijskoj kosi u Beogradu biće gotova u maju 2012. godine.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ovo će biti prva zadužbina u Srbiji posle Drugog svetskog rata, tvrdi potpredsednica Delta Holdinga za korporativne komunikacije Jelena Krstović.

Centar će moći da prihvati više od 80 korisnika, kojima će ponuditi dnevno zbrinjavanje i ishranu, ali i prevetnivnu zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, terapiju, razvoj kreativnih sposobnosti i socijalizacije.

"Trudićemo se da izmestimo to iz osnovnog poslovanja Delte i Delta fondacije i na taj način animiramo i druge kompanije da uzmu učešća i da jedno nezavisno telo upravlja tim projektima i kreira ih", istakla je Krstović.

"Nedavno smo i formalno osnovali novu Srpsku privrednu fondaciju u čiji će budžet Delta uplatiti 10 procenata ostvarenog profita kompanije iz 2012. godine" , podsetila je Krstović.

Ona je objasnila da ta fondacija neće biti pod okriljem Delte, već će je voditi nezavisno telo sačinjeno od uglednih pojedinaca iz javnosti, kulturnog i naučnog života Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.