Da li je datum na fiskalnom računu presudan: Evo ko ulazi u trku za stan

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" je nedavno počela, a interesovanje je i više nego veliko. Postavlja se pitanje: Od kog datuma su važeći fiskalni računi?

Srbija

Izvor: B92.net / K.K.

Sreda, 28.12.2022.

14:31

Da li je datum na fiskalnom računu presudan: Evo ko ulazi u trku za stan
Foto: B92.net

Bliže se novogodišnji praznici, što donosi i više računa. Mnogi će iskoristiti priliku da kupovinu "unovče" učestovanjem u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi". Za one koji skeniraju račune skorašnje kupovine, dileme nema, ali šta je sa onom grupom građana koji svoje račune čuvaju duže.

Pazar, u bilo kom iznosu, i to samo jedan, dovoljan je da uđe u trku za jedan od 10 stanova u Beogradu, ukupne vrednosti od skoro 1,7 miliona evra

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" ovog puta se igra - elektronski. Učesnici, odnosno njihovi rođaci ili prijatelji, treba da instaliraju istoimenu aplikaciju, preko koje će uneti QR kod ili broj računa.

Svaki fiskalni račun učestvuje u igri, bez obzira na iznos koji se utroši prilikom kupovine, a za samo dva dana građani su skenirali čak milion računa.

Skenirano čak milion računa; Mali: Interesovanje građana je zaista veliko

Kako je nagradna igra počela nedavno, mnoge je zanimalo da li mogu skenirati račun od prethodnih kupovina, odnosno da li je bitno koji se datum nalazi na fiskalnom računu.

Odgovor je mnoge obradovao:

U nagradnoj igri učestvuju svi fiskalni računi sa QR kodom, izdati na teritoriji Republike Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, bez obzira na datum izdavanja. Važno je obratiti pažnju na to da je reč o vrsti računa "Promet-prodaja" (oznaka se nalazi u gornjem delu računa, iznad spiska kupljenih proizvoda ili usluga), odnosno da je reč o računima koje ste dobili za obavljenu kupovinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: