Biz - B92.net

Bus-plus ostaje, sa drugim imenom

Beograd -- Ugovor između Grada i “Apeksa” nije raskinut, iako je to gradonačelnik Siniša Mali najavio još pre skoro dva meseca, već su se ove dve strane dogovorile.

Izvor: 24sata
Podeli

Gradske vlasti ponudile su “Apeksu” da nastavi da održava samo softver sistema naplate i kontrole karata u gradskom prevozu.

S tim što bi za taj posao ova firma dobila 2,6 odsto mesečnih prihoda umesto dosadašnjih 8,53 odsto. Dogovor samo što nije ozvaničen, saznaje “24 sata”

Naime, prema tom sporazumu, Grad će preuzeti više od 300 zaposlenih koji rade na kontroli i naplati karata, a u “Apeksu” će biti zaduženi samo za održavanje softvera sistema.

Prema saznanjima 24 sata, u gradskoj upravi ozbiljno razmišljaju o tome da studente i penzionere ne tretiraju više kao povlašćenu kategoriju putnika u gradskom prevozu. To znači da će studenti plaćati višu cenu mesečne karte, dok penzioneri više neće kupovati godišnju kartu od 400 dinara, već će svakog meseca izdvajati novac za gradski prevoz.

Pošto Grad nema novca da otkupi čitav sistem, u gradskoj upravi su odlučili da “Apeksu” ponude 2,6 odsto mesečnih prihoda od naplate i kontrole karata u gradskom prevozu. Kako saznaje list 24 sata, u Gradu još razmišljaju da li će za naplatu i kontrolu karata u gradskom prevozu osnovati novo preduzeće ili će tu delatnost ponovo vratiti u GSP “Beograd”.

Kako bi dobili na vremenu, gradski čelnici su naložili zaposlenima u “Apeksu” da se pripreme da produže rok trajanja sadašnjih “bus-plus” kartica na još šest meseci.

Naravno, kada Grad i zvanično preuzme kontrolu i naplatu karata u gradskom prevozu, ovaj sistem se više neće zvati “Bus-plus”. Prema nezvaničnim saznanjima, nove karte u gradskom prevozu bi se koristile kao platne kartice i dopunjavale bi se u skoro svakoj prodavnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.