Biz - B92.net

Brnabićeva: Uskoro će biti poznato ime novog direktora EPS-a VIDEO

Obrenovac -- Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će uskoro biti poznato ime novog direktora EPS-a.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEÐA VUCKOVIC
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEÐA VUCKOVIC

"Obavestićemo javnost uskoro o tome", rekla je premijerka na pitanje novinara ispred dispečerskog centra JKP Toplovod Obrenovac.

Prethodni v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić dao je ostavku 12. januara, nakon više havarija koje su se poslednjih nedelja dogodile u tom preduzeću.

Premijerka Srbije pozvala je građane da izađu sutra na referendum i glasaju za promenu Ustava u oblasti pravosuđa, koja će, kaže, doneti veću vladavinu prava i jače institucije u našoj zemlji.

"Sutrašnji dan je izuzetno važan za čitavu našu zemlju, da nam se nikad ne ponovi takozvana reforma pravosuđa iz 2009. koja je ustvari bila čista politička čistka sudija. U jednom danu otpustili su 837 sudija, zato što nisu bili politički podobni, a ta čistka je sve građane koštala 44, 4 miliona evra", rekla je Brnabić novinarima u Obrenovcu gde je obišla dispečerski centar.

Ona je istakla da je referendum u ovom trenutku "najvažnija stvar za jačanje naše zemlje".

Premijerka je pozvala građane da glasaju za promenu Ustava, koja će, kako je naglasila, doneti nezavisno sudstvo i samostalno tužilaštvo.

Građani Srbije sutra će imati priliku da odgovore sa "da" ili "ne" na pitanje "Da li ste za utvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?".

Ustav se menja u oblasti pravosuđa da bi se srpsko zakonodavstvo uskladilo sa evropskim u procesu pristupanja Srbije EU, a promene se odnose na način izbora sudija i tužilaca kako bi se smanjio uticaj politike u tom procesu.

Njih onda više ne bi birala Skupština Srbije, već Visoki savet sudstva i Visoki savet tužilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.