Biz - B92.net

Brnabićeva: Ispunili smo ono što smo obećali

Premijerka Ana Brnabić poručila je poljoprivrednicima da je spremna, pošto se nalazi u Novom Sadu da se ponovo vidi sa ratarima koji su blokirali saobraćaj.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

U Beogradu je juče održan sastanak posle kojeg su nastavljeni protesti.

"Što se tiče dodatnih ustupaka imamo ideje. Juče smo ispunili ono što smo obećali, a to je da smo ukinuli zabranu izvoza ulja. Spremni smo da zajedno sa uljarima tražimo da cena otkupa bude 535 dinara bez poreza", rekla je Brnabićeva.

Ona je navela da je važno znati da država ako garantuje cenu suncokreta, onda bi to morala svima, a to je, kaže, nemoguće.

"Može jedino da se reguliše trgovačka marža da bude deset procenata. Ponudili smo 22 dinara subvencije za gorivo po hektaru, a u poslednjem kvartalu možemo ići na 30 dinara", poručila je Ana Brnabić.

Premijerka je uporedila budžet za subvencije iz 2010. godine koji je bio 14 milijardi i sadašnji koji prelazi 50 milijardi dinara.

"Vidi se da je podrška porasla. Već smo tokom godine intervenisali. Državni budžet nije ćup bez dna i država mora ostati fiskalno odgovorna. Moramo se obezbediti i za sledeću godinu. Bilo bi neodgovorno da potrošimo sve što imamo", poručila je premijerka, koja u Novom Sadu boravi na sastanku povodom obeležavanja dana mladih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.