Američki proizvođač e-automobila otvara centar u Beogradu i zapošljava 200 inženjera

Rivijan, proizvođač električnih kamioneta i terenaca, juče je zvanično objavio da u Beogradu otvara svoj R&D centar.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.09.2022.

12:49

Američki proizvođač e-automobila otvara centar u Beogradu i zapošljava 200 inženjera
Ilustracija: Shutterstock/Miro Vrlik Photography

Namera američke kompanije je da zaposli lokalni tehnički kadar i inženjere iz automobilske industrije.

Ideja je da centar u početku zaposli oko 200 pozicija iz oblasti naprednih tehnologija povezanih sa autmobilskom industrijom, kao što su mapiranje, infotrejment, napredni sistemi pomoći vozačima i IT usluge.

Kompanija u Srbiji poslovaće pod imenom Rivian SE Europe doo Beograd.

Sindi Nikola, potpredsednica odeljenja za zapošljavanje u Rivijanu, za Netokraciju je izjavila da im je želja da ovde kreiraju savremeni tehnološki centar koji će doprineti dovođenju vodećih proizvoda i usluga na svetsko tržište.

Sindi Nikola, potpredsednica odeljenja za zapošljavanje u Rivijanu, za Netokraciju je izjavila da su veoma uzbuđeni zbog otvaranja tehnološkog centra baš u Srbiji i tom prilikom dodala: "Veoma smo uzbuđeni zbog otvaranja našeg tehnološkog centra u Srbiji. Želja nam je da ovde kreiramo savremeni tehnološki centar koji će doprineti dovođenju vodećih proizvoda i usluga na svetsko tržište. Jedva čekamo da započnemo sa regrutovanjem u Srbiji otvaranjem pozicija za visokokvalifikovani kadar u regionu. Svako ko je zainteresovan da nam se pridruži može da poseti rivian.com/careers."

Ana Brnabić: Dolazak Rivijana pokazuje da i dalje pobeđujemo

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je otvaranje razvojnog centra američke kompanije Rivijan u Beogradu pokazatelj sa Srbija uspeva da se bori i u najtežim vremenima, postiže uspehe i dalje pobeđuje.

"Jedna od najprogresivnijih i najinovativnijih svetskih kompanija, američki Rivian, danas je objavila da otvaraju razvojni centar u Beogradu. Pokazatelj da uspevamo da se borimo i u najtežim vremenima, postižemo uspehe i dalje pobeđujemo! Dobrodošli", napisala je Brnabićeva na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: