Biz - B92.net

Ako prefarbamo "solaris", ode garancija

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kazao je da će razgovarati sa kompanijom "Solaris", kako bi i njihovi autobusi bili ofarbani u crveno.

Izvor: Beta
Podeli

Mali je kazao da su autobusi Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP), koji nisu "Solarisovi", već ofarbani, a da je poenta da se i "Solarisovi" ofarbaju, da se to uradi kvalitetno i postigne dogovor kako bi Beograd zadržao garanciju.

Garancija na "Solarisovim" autobusima ne bi važila ukoliko bi se autobusi bez saglasnosti prefarbali. Garancija na boju i oplatu na "Solarisovim" autobusima važi 12 godina.

Prefarbavanje “solarisa” bilo bi veoma skupo jer im je fabrika za to propisala veoma stroge uslove. Farbanje bi se radilo u firmi koja dobije saglasnost fabrike i uz njihovu kontrolu.

Upitan zašto ne funkcioniše internet u autobusima GSP-a u kojima je ugrađen, Mali je kazao da je imao sastanak o tome, da internet funkcioniše i da je preuzimanje podataka "u porastu".

"Imamo eksponencijalni rast preuzimanja podataka u 450 autobusa. Internet generalno radi", kazao je Mali i dodao da ako internet ne funkcioniše u nekom pojedinačnom autobusu, to treba prijaviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.