Konačno domaće trešnje na pijacama: Evo zbog čega im je cena povoljna FOTO

Prve domaće trešnje konačno su stigle na pijačne tezge u Srbiji i rafove supermarketa.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 01.06.2023.

10:48

Konačno domaće trešnje na pijacama: Evo zbog čega im je cena povoljna FOTO
Foto: RINA

Iako im loši vremenski uslovi nisu išli na ruku, voćari su ipak zadovoljni količinom roda i kvalitetom plodova.

Nakon onih preskupih koje su u prethodnim danima kupovale "praktično na komad", ove domaće trešnje građani su jedva dočekali.

"Cena je 200 dinara ako kupujete na veliko ili gajbu, a do 250 dinara ako se kupuju na kilogram, zavisno sve od kvaliteta i sorte. Trešnje su krupne i slatke, što bi se reklo kao iz komšijinog dvorišta. One koje su sitnije i malo lošijeg kvaliteta su jeftinije. Za trešnjama vlada velika potražnja, jer ovo je njihovo vreme", kaže za RINU Saša Ćendić, prodavac na čačanskoj pijaci.

Ono što je uticalo na cenu ovogodipnjih trešanja svakako su loši vremenski uslovi zbog kojih je kasnio rod ranih sorti.

"Sada su i isto vreme stigle u prodaju i rane kasne sorte trešanja. Ponuda je ogromna i to je uticalo na pad cene u odnosu na neki prethodni period", dodaje Ćendić.

Slična situacija mogla bi se očekivati i sa određenim povrtarskm kulturama, jer je setva u područjima pogođenim obilnim padavinama poprilično kasnila.
Foto: RINA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

15 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: