Vlada odlučila – ukida ograničenje cena

Vlada Srbije je na sednici donela odluku kojom se ukida ograničenje cena na pojedine vrste svinjskog mesa i piletine.

Srbija

Izvor: Blic/Suzana Lakiæ

Četvrtak, 09.02.2023.

14:20

Vlada odlučila – ukida ograničenje cena
Ilustracija: Shutterstock/FXQuadro

Kako piše Blic, ukinuti su član 7. i član 8. Uredbe i to ograničenja na pojedine vrste svinjskog mesa (but bez kostiju, svinjsku plećku bez kostiju, svinjski vrat sa kostima i svinjska slabina sa kostima) i svežeg pilećeg trupa.

Pitanje koje se sada nameće jeste da li će se ukidanjem ovih ograničenja doći i do poskupljenja?

"Nećemo dozvoliti da dođe do rasta cena. Ministarstvo trgovine se ozbiljno bavi situacijom na tržištu. Udruženim snagama smo uspeli da obezbedimo da građani imaju na raspolaganju sve proizvode i da se uspešno izborimo sa inflacijom na tržištu koja potresa celu Evropu. Ljudi ne treba da se brinu! Naš primarni interes ostaje obezbeđivanje stabilnih cena i redovna snabdevenost tržišta", rekao je Tomislav Momirović, ministar za unutrašnju i spoljnu trgovinu.

Reč je o Uredbi o ograničenju cena o osnovnim životnim namirnicama kojom se u cilju sprečavanja i otklanjana štetnih posledica poremećaja na tržištu u pogledu snabdevanja, ograničavaju proizvođačke cene i cene u trgovini na veliko i malo osnovnih životnih namirnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: