Priština zabranila prodaju ulja iz centralne Srbije

Vlasti privremenih prištinskih institucija odlučile su da zabrane prodaju i povuku sa tržišta jestivo ulje iz centralne Srbije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 04.02.2023.

09:51

Priština zabranila prodaju ulja iz centralne Srbije
Ilustracija: Shutterstock/Evgeniy Kalinovskiy

To ulje, kako je navedeno, ne ispunjava kriterijume za prosečnu količinu proizvoda u ambalaži koja je propisana.

Ministarstvo industrije privremenih prištinskih institucija je saopštilo da je tržišna inspekcija odlučila da obustavi prodaju jestivog ulja iz centralne Srbije i povuče ga sa tržišta, piše Koha.

Kako se tvrdi, Agencija za metrologiju je utvrdila da jestivo ulje proizvedeno u centralnoj Srbiji ne ispunjava kriterijume prosečne količine i zbog toga je tržišna inspekcija preduzela mere u skladu sa važećom zakonskom regulativom, a uvozniku tog ulja je zabranjeno da ga prodaje i naloženo je povlačenje tog proizvoda sa tržišta u roku od 15 dana.

Iako je Priština više puta pozivala na bojkot robe iz centralne Srbije, podaci privremenih institucija pokazuju da tzv. Kosovo uveze najviše robe upravo iz centralne Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: