Vučić: Ne prodajemo ni Rusiji, ni Ukrajini, ali hoćemo drugima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je uvećana trgovinska razmena između Srbije i Češke skoro tri puta.

Srbija

Izvor: B92.net

Ponedeljak, 30.01.2023.

12:55

Vučić: Ne prodajemo ni Rusiji, ni Ukrajini, ali hoćemo drugima
FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIÆ/bs

"Ukupna trgovinska razmena u 2022. godini bila 1,7 milijardi evra. Možda već u 2023. pređemo tu liniju od 2 milijarde", rekao je Vučić.

Ima mnogo projekata na kojima radimo. Češka kuća je mesto koje će biti važno u našim odnosima. Postoje i fabrike koje žele dodatna ulaganja u našu namensku industriju. Mir više ne sme nigde da se pomene. Pošto je to tako, a ja moram da brinem o namenskoj industriji. Mi ne prodajemo oružje ni Rusiji, ni Ukrajini, ali hoćemo drugima, obavestio je Vučić.

"Takođe sarađujemo sa Češkom po pitanju ril-estejta, saboraćaja i mnogih drugih stvari. Verujem da ćemo napredovati i u trgovinskoj razmeni", rekao je.

Češki predsednik Zeman je zatim čestitao Srbiji na uspešnim rezltatima.

"Čestitam Srbiji na vrlo uspešnim ekonomskim rezultatima i to što je uspela da postigne sa budžetskim suficitom, jer znate da se Češka godinama bori sa deficitom", rekao je Zeman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: