Mali: "Počela prijava mladih za 5.000 dinara." Ovo su uslovi

Od ponoći, odnosno od 1. decembra, počela je prijava za 5.000 dinara novčane podrške od države za mlade.

Srbija

Izvor: B92.net

Četvrtak, 01.12.2022.

00:00

Mali:
Foto: Depositphotos, faustpr

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je u ponoć počela prijava za novčanu pomoć mladima od 5.000 dinara i podsetio da do 15. decembra mogu da se prijave svi starosti od 16 do 29 godina, kao i da će isplata početi već 16. decembra.

"Prijava je kao i ranije na sajtu Uprave za trezor Srbije - ime i prezime, broj lične karte i birate banku u kojoj imate račun, a mi ćemo u tu banku da uplatimo 5.000 dinara, a ukoliko nemate račun birajte samo banku i mi ćemo taj račun za vas da otvorimo", naveo je Mali za Tanjug.

On je podsetio da je država već dva puta od početka godine pružila novčanu pomoć mladima od 100 evra i naglasio da oni koji su se prijavili i u februaru, i u junu moraju ponovo da se prijave. Pravo na prijavu, prema njegovim rečima, imaju svi oni koji od 20. novembra imaju 16 godina, ili nemaju navršenih 30.

Ministar je naglasio da će se sa isplatom pomoći krenuti već 16. decembra, te da će do tada svi prijavljeni imati novac na računu. Izrazio je zadovoljstvo što je država i ovaj put našla način da pomogne mladima i pokaže koliko su oni za nju važni.

"U budžetu smo opredelili oko šest milijardi dinara za ovo, što je negde oko 45 miliona evra", rekao je Mali.

Ministar je pozvao sve mlade da iskoriste priliku da dobiju dodatni novac u susret novogodisnjim praznicima. Kaže da na šta god mladi odluče da potroše taj novac, država će kroz povraćaj PDV-a imati dodatni priliv u budžetu i dodaje da se na taj način održava nivo ekonomskih aktivnosti u zemlji.

Mali je istakao da će direktno novac, bez prijavljivanja, dobiti oni koji su na izvršenju kazne i oni koji primaju socijalnoću novčanu pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: