Bankrotirao poznati modni brend: Zatvorili sve prodavnice i napuštaju Srbiju

Modni brend "Orsay" je pre par dana, nakon 10 godina poslovanja u Srbiji, zatvorio svih 13 prodavnica u Srbiji.

Srbija

Izvor: Blic

Nedelja, 03.07.2022.

15:44

Bankrotirao poznati modni brend: Zatvorili sve prodavnice i napuštaju Srbiju
Foto: Shutterstock/BalkansCat

Poznati modni lanac je takođe juče zatvorio sve svoje prodavnice i u Evropi, piše Blic.

Kako je izvestio polovinom juna RTL.de da će zatvoriti sve radnje u Nemačkoj, Poljskoj i Mađarskoj. Ova vest iznenadila je mnoge, jer je kompanija ranije saopštila da će zbog problema sa solventnošću biti zatvoren samo deo, tj. 79 prodavnica umesto svih 197.

Firma vlasnik lanca prodavnica, Orsay Gmbh je još u novembru prošle godine pokrenula stečajni postupak u Nemačkoj, a u martu ove godine njena podružnica u Austriji je prijavila da ima probleme sa otplatom nagomilanog duga od 15 miliona evra.

Prema grubim procenama bez posla je ostalo oko 1.500 ljudi.

Što se Srbije tiče, prvo je ugašena onlajn prodaja a kupci su preko njihovog veb sajta obavešteni da radnje i dalje rade. Ipak, u tržnim centrima u Srbiji gde se nalaze prodavnice ovog brenda, radnje su zatvorene, piše list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: