Mali: "Još jedna potvrda naših odličnih rezultata"

Ministar finansija Siniša Mali objavio je informaciju o, kako je istakao, još jednoj potvrdi odličnih ekonomskih rezultata naše zemlje.

Srbija

Izvor: B92.net

Četvrtak, 27.01.2022.

17:02

Mali:
Foto: Ministarstvo finansija

Bečki institut za međunarodne ekonomske studije povećao je prognozu našeg privrednog rasta za 2022. godinu na 4,9%, čime je Srbija najbolja od svih zemalja Istočne Evrope, koje su bile deo ove analize, a zajedno sa Poljskom, koja ima isti projektovani privredni rast, objavio je ministar na svom profilu na Instagramu.

"Ponosni smo na naše rezultate i na to kako smo se izborili sa krizom izazvanom pandemijom koronavirusa, a s obzirom na to sa je Srbija kumulativno, za poslednje dve godine, imala najveći privredni rast u Evropi, ne računajući Irsku koja je sedište najvećih multinacionalnih kompanija na svetu, pa je u tom smislu neuporediva sa ostatkom kontinenta", dodao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: