Debitovale na Beogradskoj berzi

Danas je prvi trgovački dan za državne obveznice radi izmirenja obaveza po osnovu obeštećenja za oduzetu imovinu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.01.2022.

10:52

Debitovale na Beogradskoj berzi
Ilustracija: bibiphoto/Shutterstock

Obveznice su uključene na "Prime Listing" Beogradske berze (za najkvalitenije hartije od vrednosti), objavila je Uprava za javni dug.

Beogradska berza je 24. januara donela Rešenja o uključenju dugoročnih dužničkih hartija od vrednosti na "Prime Listing" regulisanog tržišta.

U pitanju je tržišni segment "Prime Listing-Obveznice" i to obveznica emitovanih radi izmirenja obaveza Republike Srbije po osnovu obeštećenja za oduzetu imovinu u skladu sa Zakonom o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju.

Trgovanje uključenim državnim obveznicama, svake pojedinačne serije, organizovaće se metodom kontinuiranog trgovanja, počev od prvog berzanskog sastanka, koji je planiran danas, sa karakteristikama trgovanja utvrđenim pravilima poslovanja i rešenjima Beogradske berze.

Kako je navedeno, Beogradska berza je listirala serije petogodišnjih, desetogodišnjih i dvanaestogodišnjih obveznica.

Tako su listirane različite obveznice sa dospećem 14. januara 2023, kao i sa istim datumom 2024, 2025, 2026... sve do 2034. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: