Dolaze u Srbiju: "U 12 sati" VIDEO

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je važan sastanak.

Srbija

Izvor: B92, TV Prva

Ponedeljak, 24.01.2022.

09:29

Dolaze u Srbiju:
Foto: Printskrin, TV Prva

"Danas u 12 sati u ministarstvu imaćemo pregovore sa jednim od najvećih prerađivača kukuruza u svetu. Dolaze u Srbiju, nameravaju da otvore pogon, prerađivali bi pola miliona tona kukuruza godišnje. To vam je otprilike 70.000 hektara za podmirite samo njihove potrebe. Ali da prave finalne proizvode - aminokiseline, skrobove, glukoze", kazao je ministar gostujući na Televiziji Prva.

To će biti, prema njegovim rečima, kao da smo od maline napravili ekstra sok, premijum robu.

"To je najtraženija roba. Mi smo zemlja koja ima dosta ove sirovine i zašto bismo prodavali kukuruz na berzi, kad možemo da napravimo skrob ili glukozu?", kazao je Nedimović o budućoj proizvodnji.

Srbija će intervenisati: Nula posto kamate za kredite VIDEO

On je najavio još jedan dolazak investitora početkom marta.

"U pitanju je slična delatnost, dolazi i njihov ministar s njima, radi se o jednom od najvećih kupaca kukuruza na svetu, iz Egipta", rekao je.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: