Vučić predložio rešenje za Zakon o eksproprijaciji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će od ponedeljka objaviti šta bi moglo da se uradi po pitanju Zakona o eksproprijaciji.

Srbija

Izvor: B92.net

Subota, 04.12.2021.

17:38

Vučić predložio rešenje za Zakon o eksproprijaciji
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

"Ono to se meni nije dopalo je rok od samo 5 dana ukoliko hitnost nalaže da nekoga ostavite bez imovine", rekao je on građanima u Gornjim Nedeljicama.

Kako je kazao, tim zakonom nije dobro regulisana cena eksproprijacije zemljišta i naveo primer Čačka i Kruševca.

"Država mora da se razvija i zato mora da ide u eksproprijaciju. Ali u tom slučaju, onda država mora i da plati", kazao je on.

Predložio je da se napravi predlog hitnih izmena i dopuna Zakona o eksproprijaciji.

"Šta je moj predlog - pošto zakon nije protivustavan, potpisao bih ga ali bih da pre toga napravimo novi zakon o izmenama i dopunama zakona da ide u Skupštinu pre Nove godine", kazao je on.

Kako je dodao, time bi se vratio stari zakon kao da nema nikavih izmena.

"Ja imam rok do 10. da potpišem. Dakle, 10. u minut do ponoći moram da potpišem. Do tada treba da se dogovorimo kako da usvojimo zakon o izmenama i dopunama kojim bi suštinski vratili stari zakon na snagu", naveo je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: