Prodat Delta siti

Kompanija MPC Properties, regionalni lider u izgradnji i upravljanju nekretninama, objavila je da je kupila beogradski Delta siti (Delta City) šoping centar.

Srbija

Izvor: Tanjug, Investitor

Četvrtak, 02.12.2021.

12:48

Prodat Delta siti
Foto: bibiphoto/Shutterstock

Ova akvizicija je dodatno osnažila MPC retail portfolio koji čine Ušće Shopping Center, Beo Shopping Center, Mercator centar Beograd i Immo Outlet centar, navedeno je u saopštenju.

Pored navedenih retail objekata, kompanija poseduje i portfolio poslovnih zgrada, među kojima su Ušće Tower One i Ušće Tower Two poslovni centri, Navigator Business Complex, TLD Belgrade i Plaza Prima.

Kako prenosi portal Investitor, prethodno je saopšteno da je Hystead Limited sa sedištem u Velikoj Britaniji, u većinskom vlasništvu južnoafričkog fonda za ulaganja u nekretnine (REIT) Hyprop Investments, završio prodaju Delta City Mall-a u glavnom gradu Srbije.

"Prodaja je sada završena, a novčani prihodi od prodaje su primljeni. Neto prihod od prodaje koristiće se za smanjenje duga", naveo je Hyprop u saopštenju.

Hyprop je u septembru naveo da je Hystead zaključio ugovor o prodaji svog indirektnog udela u srpskoj kompaniji Delta City 67, koja je vlasnik Delta City Mall-a, podružnici u stopostotnom vlasništvu holandskog Centurion Venture Capitala Balkans Real Estate BV za 115 miliona evra. Kupoprodajna cena uključuje glavni bankovni dug od 71 milion evra koji je osiguran imovinom i vlasnički dug od 44 miliona evra.

Hystead je kupio Delta City Mall od srpskog Delta Holdinga za 127,8 miliona evra u februaru 2016.

Na dan 30. juna prosečna ponderisana mesečna najamnina po kvadratnom metru nekretnine iznosila je 29 evra, a bruto površina za iznajmljivanje iznosila je 29.767 kvadratnih metara. Neto poslovni prihod Delta City 67 za godinu koja je završila 31. decembra 2020. iznosi 8 miliona evra.

Delta City je jedan od najposećenijh šoping centara u Beogradu, koji je otvoren 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: