Šta se radi na beogradskom aerodromu? "Novi izgled krajem 2022. godine; biće i premijum mesta"

Kompanija Belgrade Airport započela je obimne radove na rekonstrukciji površina ispred zgrade terminala Aerodroma Nikola Tesla.

Srbija

Izvor: B92.net

Petak, 19.11.2021.

16:45

Šta se radi na beogradskom aerodromu?
Planirani buduæi izgled novog terminala; Foto: Belgrade Airports

Oni obuhvataju modernizaciju pristupnih puteva i parkirališta, koji se izvode paralelno sa radovima na modernizaciji celokupnog aerodroma.

Kako se navodi u saopštenju, radovi podrazumevaju potpunu rekonfiguraciju, nadogradnju i poboljšanje sistema pristupnih puteva ispred putničkog terminala, što će omogućiti brži pristup i efikasniji protok saobraćaja za putnike i posetioce, a povećaće i kapacitete za kratkoročno i dugoročno parkiranje vozila.

Parkirališta će biti opremljena LED sistemom osvetljenja, punjačima za električna vozila, imaće takozvana premijum parking mesta, kao i dodatna parking mesta za putnike sa smanjenom pokretljivošću. Ovim će se, tvrde iz kompanije, značajno poboljšati kvalitet usluge, komfor i pristupačnost.

Postavljeni solarni paneli na beogradskom aerodromu FOTO

"Radovi će biti izvođeni u fazama, a očekuje se da će pristupni putevi i parkirališta na beogradskom aerodromu dobiti novi izgled krajem 2022. godine", najavljuju.
Planirani buduæi izgled novog parkinga; Foto: Belgrade Airports
Prva faza ovih radova obuhvata značajne izmene u tokovima saobraćaja i pešaka. Ulaz u aerodromsku zgradu organizovan je putem Terminala 1, dok je za saobraćaj potpuno zatvorena deonica ispred zgrade terminala. Zona za kratko zaustavljanje privatnih i taksi vozila radi iskrcavanja putnika (1 minut stop) formirana je u zoni postojećeg parkirališta odakle postoji pešačka veza sa Terminalom 1.

Takođe, izmenjen je režim saobraćaja za privatna vozila i za vozila javnog gradskog, autobuskog i taksi prevoza, kao i režim saobraćaja za pristup parkiralištima. Uspostavljena su dva privremena autobuska stajališta, jednog u zoni Terminala 1 (za putnike koji dolaze na aerodrom) i drugog u zoni VIP Terminala, odnosno Terminala generalne avijacije (za putnike koji odlaze sa aerodroma nekom od GSP linija).

Modernizovan beogradski aerodrom: Pogledajte kako izgleda "Teslin trg", veliki fri šop... FOTO

Kapacitet postojećeg parkirališta ispred aerodromske zgrade je smanjen, a putnicima su na raspolaganju javna garaža u blizini terminala kapaciteta 514 parking mesta kao i postojeći parking u zoni kargo terminala, kapaciteta blizu 200 parking mesta.

"Radovi ne utiču na redovnost i bezbednost avio-saobraćaja. Sve izmene usled radova su vidno obeležene, a status radova dostupan je na zvaničnoj internet stranici aerodroma i redovno će biti ažuriran. Aerodromski timovi u potpunosti su posvećeni pružanju najboljeg korisničkog iskustva tokom ovog perioda transformacije", poručuju iz kompanije Belgrade Airport i zahvaljuju svim putnicima i posetiocima na razumevanju i strpljenju tokom izvođenja radova, te apeluje na putnike da ostave nešto više vremena od uobičajenog i da planiraju pravovremeni dolazak na aerodrom u skladu sa izmenjenim režimom saobraćaja i parkiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: