Počeli radovi; "Nastavljamo sa investicijama" FOTO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je obišao Kladovo.

Srbija

Izvor: B92.net

Sreda, 10.11.2021.

14:10

Počeli radovi;
Foto: MGSI, Ðorðe Krstiæ

Tamo je sa predsednikom te opštine, Sašom Nikolićem, prisustvovao početku izgradnje 41 kilometra potpuno nove kanalizacione mreže u Kladovu.

"Nastavljamo sa investicijama u komunalnu i kanalizacionu infrastrukturu na celoj teritoriji Republike Srbije. Ovo je veliki dan za Kladovo jer krećemo sa izgradnjom nove kanalizacione mreže u dužini od 41 kilometar, a izgradićemo i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Reč je o prvoklasnim ekološkim projektima i mi nismo slučajno izabrali Kladovo da bude u prvom paketu opština gde krećemo sa gradnjom, jer je Kladovo veliki turistički centar, a nema turizma i investicija bez visokih ekoloških standarda", istakao je ministar Momirović.
Foto: MGSI, Ðorðe Krstiæ
Ministar Momirović je dodao da će Vlada Republike Srbije investirati u ekološke projekte na teritoriji cele Republike Srbije sa ciljem da sa u narednih pet godina najkvalitetnijom komunalnom infrastrukturom i postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda pokrije 80 odsto države.

Ministar je podvukao da se decenijama nije vodilo računa o komunalnoj infrastrukturi i da su se zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću stvorili uslovi da danas mogu da se započnu ili završe svi veliki infrastrukturni projekti, među kojima je i izgradnja kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Foto: MGSI, Ðorðe Krstiæ
"Projekat izgradnje komunalne infrastrukture 'Čista Srbija' mi iz lokalnog budžeta nikada ne bi mogli da uradimo bez pomoći Vlade Republike Srbije, resornog ministarstva i predsednika Aleksandra Vučića. Ovo je za nas izuzetno značajan projekat i mi ćemo već danas krenuti da radimo kanalizacionu infrastrukturu u Velikoj Vrbici", rekao je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

U opštini Kladovo u okviru projekta "Čista Srbija" biće izgrađeno 40.600 metara kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda u Kladovu i naselju Podvrška. Ukupna vrednost projekta u opštini Kladovo je 21.306.281 evra, a komunalnu infrastrukturu će graditi kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: