Vučić: "Dovešćemo investiciju koja će ostati vekovima"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Jagodinu, a povodom Dana oslobođenja grada.

Srbija

Izvor: B92.net

Nedelja, 17.10.2021.

13:59

Vučić:
Foto: TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

Kako je tom prilikom najavio, nekoliko suštinski važnih stvari moraju da se urade u tom gradu.

Prenos obraćanja predsednika mogli ste da pratite na B92.net. Ocenio je da su u Jagodini niske plate - prosečna iznosi 449 evra.

"Iako je skočila za 48 posto u odnosu na 2012. godinu, to je mnogo niže od republičkog proseka. Zato ćemo gledati da dovedemo jednu investiciju, koja nije radno intenzivna, već kapitalno intenzivna, da bismo mogli da zaposlimo one sa visokom stručnom spremom i da bi plate mogle da budu značajno više", kazao je.

Kao opcije naveo je nemačkog ili japanskog investitora.

"Biće to nešto što će ostati decenijama i vekovima", najavio je.

Kazao je da mora da se nastavi sa ulaganjima u Beograd i sever države, ali i u centralnu Srbiju, gde je najviše fabrika i otvoreno.

"Nezaposlenost u Jagodini je pala, uskoro ćemo imati problem sa nedostatkom radne snage, moraćemo da se snalazimo sa ljudima iz regiona i celog sveta", upozorio je Vučić.

Poručio je da će 680 miliona dinara biti uloženo u vodosnabdevanje u Jagodini.

"Podsetiću da je u sedam fabrika država uložila 20,3 miliona evra subvencija, davali smo novac za različite potrebe ljudi u Jagodini. U decembru ćete ovde imati 64-slajsni skener, ne morate više da idete u Beograd i druga velika mesta", najavio je predsednik, istakavši da će novi skener koštati 36 miliona dinara.

Veruje da će biti dogovorena i kompletna rekonstrukcija jagodinske bolnice. Govorio je i opremanju Barutane, što je deo industrijske zone, te kazao da će država za početak izdvojiti 300.000 evra, a ukupno 20,5 miliona evra za kanalizaciju i kompletno prečišćavanje otpadnih voda

"Doplatićemo zamenu azbestnh cevi, reč je o ogromnim infrastrukturnim ulaganjima. Moramo takođe da popravimo ulice po gradu i puteve po okolnim selima", napomenuo je predsednik.

Uskoro ćemo da imamo i brzu prugu do Niša, podsetio je.

"To će da osnaži ceo Pomoravski okrug. Verujem da će to dodatno da utiče na dolazak investitora u vaš grad", poručio je Vučić Jagodincima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: