Uskoro direktne avio-linije između Srbije i Gruzije? Dve sa Beogradom i jedna za Niš

Srbija i Gruzija su zainteresovane za uspostavljanje direktnih avio-linija.

Srbija

Izvor: Aviatica

Sreda, 13.10.2021.

21:48

Uskoro direktne avio-linije između Srbije i Gruzije? Dve sa Beogradom i jedna za Niš
Ilustracija: Depositphotos/happyalex

Pregovori sa avio-kompanijama su u toku.

Naime, Gruzija je veoma zainteresovana za uspostavljanje direktnog avio-saobraćaja sa Srbijom, saznaje Avijatika u ambasadi ove države u Atini, koja pokriva i Republiku Srbiju.

Kako je za Avijatiku otpravnik poslova Ilija Koberidze izjavio, pregovori su već u toku sa nekoliko avio-kompanija koja bi imale komercijalni interes da uspostave avio-saobraćaj.

Pregovori se vode za linije Beograd – Tbilisi i Beograd – Kutaisi, ali i za liniju Niš – Kutaisi. Za sada postoji interesovanje avio-prevoznika, koji bi na ovim linijama u početku leteli tokom letnjih meseci kako bi se ispitala tražnja. Iako pregovori još uvek traju, plan u načelu predviđa uspostavljanje saobraćaja već od maja 2022. godine.

Saradnja i prijateljstvo dve zemlje su u usponu, što će uskoro biti dodatno učvršćeno uzajamnim otvaranjem ambasada – Gruzije u Republici Srbiji i Srbije u Gruziji.

Ambasada Gruzije u Atini koja pokriva i Srbiju, otvorila je kancelariju u Beogradu 2019. koja će raditi na pripremama za otvaranje Ambasade u našem glavnom gradu. Ova kancelarija na čijem čelu je otpravnik poslova Ilija Koberidze intenzivno radi na jačanju bilateralnih odnosa dve zemlje i na promociji Gruzije u Srbiji.

Gruzijska Vlada je pokrenula kampanju sa ciljem turističke promocije u balkanskim zemljama. Ideja je da se privuku turisti iz Srbije i celog Balkana da posete ovu veoma zanimljivu i nama prijateljsku zemlju koja je kao jedna od najstarijih država na svetu puna spektakularnih turističkih atrakcija.

„Porast interesovanja srpskih turista za posete Gruziji u prethodnih nekoliko godina je obećavajući i to je i razlog za razmatranje ideje o direktnom avio-saobraćaju“, izjavili su za Aviaticu iz ambasade Gruzije.

Između dve zemlje trenutno se putuje najčešče preko Istanbula. Let od Istanbula do Tbilisija traje manje od dva sata, a konekcije su brojne. U Gruziju je moguće otputovati i direktno iz Budimpešte, piše portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: