Mali razgovarao sa ambasadorom Slovenije FOTO

Ministar finansija Siniša Mali i ambasador Republike Slovenije u Srbiji Damjan Bergant razgovarali su danas o ekonomskoj saradnji dve zemlje.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 28.09.2021.

13:00

Mali razgovarao sa ambasadorom Slovenije FOTO
Foto: Ministarstvo finansija

Za ekonomsku saradnju su konstatovali da je dobra, ali i da ima mogućnosti za njeno dalje unapređenje.

Ambasador Bergant je istakao da postoji dosta preduzeća iz Slovenije koja rade u Srbiji i da postoji interes slovenačkih investitora da ovde ulažu, dok je ministar Mali istakao da Srbija podržava nove investicije i konstantno radi na poboljšanju privrednog ambijenta, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Siniša Mali je dodao da je za Republiku Srbiju važno svako novo radno mesto i svaka strana investicija, i naveo da je u prvih sedam meseci ove godine naša zemlja privukla dve milijarde i 72 miliona evra stranih direktnih investicija.

Ministar Siniša Mali je istakao da je Republika Srbija u vreme pandemije pomogla privredu i građane sa tri paketa ekonomske podrške za ublažavanje posledica pandemije korona virusa, što je pomoglo da se očuva likvidnost privrede sa jedne strane, a sa druge strane da se pomogne građanima i pokaže da nisu sami i da je država tu za njih.
Foto: Ministarstvo finansija
Ministar Mali i ambasador Bergant su razgovarali i o temama vezanim za finansijski sektor, u kojem ima slovenačkog kapitala.

Sagovornici su podsetili i na preuzimanje "Komercijalne banke" a.d. Beograd, od strane Nove Ljubljanske banke (NLB) krajem 2020. godine. Takođe, ministar je, po pitanju akvizicije Komercijalne banke Banja Luka, koja je u vlasništvu NLB, rekao da je prošle sedmice, na Skupštini akcionara "Banke poštanska štedionica" usvojena i poslata neobavezujuća ponuda.

Ministar finansija je rekao i da je u skladu sa Izmenama i dopunama Zakona o osiguranju, Vlada Srbije početkom septembra, donela Odluku o prenosu društvenog kapitala "Triglav osiguranja" a.d.o, čime se rešava pitanje društvenog kapitala u tom društvu (0,12% od ukupnog kapitala), i istakao da je to još jedno ispunjeno obećanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

20 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

5 h

Podeli: