Kome prvo ležu pare?

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje objavio je kalendar isplata u oktobru.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.09.2021.

09:04

Kome prvo ležu pare?
Ilustracija: Depositphotos, AndrewLozovyi

Prema tom kalendaru, penzije za septembar koje se isplaćuju u ovom mesecu, prvi mogu očekivati penzioneri iz kategorije samostalnih delatnosti koji primanja dobijaju preko tekućih računa.

Oni će penzije dobiti 2. oktobra, dok će penzionerima iz ove kategorije koji su odlučili da primanja dobijaju na kućne adrese ili na šalterima pošta, novac početi da pristiže 4. oktobra.

Dan kasnije, 5. oktobra počeće isplata za dve kategorije penzionera, vojne i poljoprivredne i to kako za one koji primanja dobijaju preko tekućih računa tako i za one kojima novac stiže na kuće adrese ili ga uzimaju na šalterima pošta.

Poslednji na redu za isplatu su penzioneri iz kategorije zaposlenih, inače najbrojnija grupacija na platnom spisku Fonda PIO.

Njima će primanja početi da pristižu 9. oktobra, kada kreće isplata preko tekućih računa, odnosno 11. oktobra koji je prema kalendaru isplata predviđen za početak isplate penzionerima koji primanja dobijaju na kućne adrese ili na šalterima banaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: