Vučić: "Izgubićemo sve investicije ako se to desi"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti je Budimpešti.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.09.2021.

09:36

Vučić:
Foto: TANJUG/JADRANKA ILIC

Tamo se danas održava Četvrti demografski samit, na kom je učešće uzeo i srpski predsednik.

"Kada su u pitanju subvencije ljudima koji će imati više dece, to je nešto što je već učinjeno ili biti poboljšano. Poboljšaćemo sve podsticaje za porodicu i decu", poručio je Vučić na samitu.

On je govorio i o klimatskim promenama.

"Mi možemo da smanjimo emisije ugljen-dioksida, ali da li je to glavno pitanje? Da li postoji važnije pitanje od naše dece, našeg potomstva? Energetska bezbednost je postala važnija od dece. Sve investitore ćemo izgubiti ako cena gasa ili struje se poveća, kao u proteklo vreme. Niko ne govori o tome, a svi smo suočeni sa tim problemom, ali nije popularno govoriti o tome", ocenio je.

Dodao je da je Evropa pre dvadeset godina imala 20 posto udela u svetskom ekonomskom rastu, danas je do 10 odsto, a za pet godina će biti 7 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: