Veliko interesovanje - produžen rok

Rok za poslodavce da oglase radne pozicije u drugom ciklusu Programa "Moja prva plata" produžen je do 23. septembra.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.09.2021.

14:18

Veliko interesovanje - produžen rok
Foto: Fishman64/Shutterstock

Razlog je veliki broj pristiglih prijava u proteklih par dana i povećano interesovanje kompanija.

Umesto do 20. septembra, sada poslodavci do četvrtka, 23. septembra mogu na sajtu https://mojaprvaplata.gov.rs/ da oglase konkretne radne pozicije na kojima će, uz subvencije države, osposobljavati mlade kandidate, sa mogućnošću da ih, nakon devet meseci obuke, prime u radni odnos.

Program "Moja prva plata", u drugom ciklusu, omogućiće da oko 10.000 mladih u Srbiji, bez radnog iskustva, do 30 godina starosti sa srednjim i visokim obrazovanjem stekne prvo radno iskustvo.

Prema do sada pristiglim prijavama, najzastupljenije su pozicije za mlade sa srednjim obrazovanjem - trgovci, ugostitelji, administrativni radnici, ali su traženi i inženjeri, tehnolozi, lekari, IT stručnjaci. Najviše je preduzetnika i mikro kompanija koji su zainteresovani da, uz subvencije države i učešće u programu "Moja prva plata", obuče i zaposle nove kadrove. Ceo proces je digitalizovan i selekcija se vrši onjaln.

Program je šansa za poslodavce da novim zapošljavanjem povećaju obim poslovanja, investiraju u razvoj ljudskih resursa i uz manje troškove, unaprede postojeće timove, saopšteno je iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

"Moja prva plata" traje devet meseci, država je mladima obezbedila mesečnu naknadu od 22.000 dinara za one koji konkurišu sa završenom srednjom skolom i 26.000 dinara za one sa visokim obrazovanjem.

Program sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: