Veliko interesovanje - produžen rok

Beograd -- Rok za poslodavce da oglase radne pozicije u drugom ciklusu Programa "Moja prva plata" produžen je do 23. septembra.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Fishman64/Shutterstock
Foto: Fishman64/Shutterstock

Razlog je veliki broj pristiglih prijava u proteklih par dana i povećano interesovanje kompanija.

Umesto do 20. septembra, sada poslodavci do četvrtka, 23. septembra mogu na sajtu https://mojaprvaplata.gov.rs/ da oglase konkretne radne pozicije na kojima će, uz subvencije države, osposobljavati mlade kandidate, sa mogućnošću da ih, nakon devet meseci obuke, prime u radni odnos.

Program "Moja prva plata", u drugom ciklusu, omogućiće da oko 10.000 mladih u Srbiji, bez radnog iskustva, do 30 godina starosti sa srednjim i visokim obrazovanjem stekne prvo radno iskustvo.

Prema do sada pristiglim prijavama, najzastupljenije su pozicije za mlade sa srednjim obrazovanjem - trgovci, ugostitelji, administrativni radnici, ali su traženi i inženjeri, tehnolozi, lekari, IT stručnjaci. Najviše je preduzetnika i mikro kompanija koji su zainteresovani da, uz subvencije države i učešće u programu "Moja prva plata", obuče i zaposle nove kadrove. Ceo proces je digitalizovan i selekcija se vrši onjaln.

Program je šansa za poslodavce da novim zapošljavanjem povećaju obim poslovanja, investiraju u razvoj ljudskih resursa i uz manje troškove, unaprede postojeće timove, saopšteno je iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

"Moja prva plata" traje devet meseci, država je mladima obezbedila mesečnu naknadu od 22.000 dinara za one koji konkurišu sa završenom srednjom skolom i 26.000 dinara za one sa visokim obrazovanjem.

Program sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 157 idi na stranu