Jedno pismo je bilo dovoljno: "Došao sam po nalogu predsednika Srbije; nismo nedodirljivi" FOTO

Malo ko je verovao da samo jedno pismo upućeno na pravu adresu može da reši višegodišnji problem meštana Saranova kod Rače.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Zbog dotrajale putne infrastrukture u svom selu požalili su se Račani predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, na šta on nije sedeo skrštenih ruku - angažovao je resorno ministarstvo da reši njihove probleme.

Mašine za asfaltiranje su stigle i uveliko rade, za manje od mesec dana put u dužini oko dva i po kilometra potpuno ruiniran za meštane sela u srcu Srbije dobiće nov izgled.

"U ovom selu živi oko hiljadu ljudi, živo je selo sa puno dece, neophodan je bio ovaj put da se uradi, kako bi naši naslednici imali gde da ostanu. Bez puta nema ni nama života u ovom selu. Hvala našem komšiji Goranu Stevanoviću koji je ostao ovde i što se usudio da piše Vučiću. Iskreno, mislili smo da od toga nema ništa, ali polako nam se vraća vera u ljude i u državu", kazali su za Rinu meštani sela Saranovo.

Na početku radova na ovom putnom pravcu, kako bi se uverio da sve teče po planu, u Saranovo je stigao i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, koji nije krio oduševljene započetim radovima i obećao je da se na ovome neće stati.

Most, most, tunel, most... Kreće gradnja "od visokog prioriteta za Srbiju"

"Ovde sam došao po nalogu predsednika Srbije, da pokažemo da nismo nedodirljivi, da moramo biti u službi naroda, jer ovo predstavlja život i nastojaćemo da gradimo lokalne puteve. Tek smo krenuli veliki talas investicija u lokalnu i komunalnu infrastrukturu jer se nije ulagalo više od 50 godina, jer to dugujemo našim ljudima ne samo u Rači već u celoj Srbiji što se može i videti", rekao je Momirović prilikom obilaska radova.

Foto: RINA
Foto: RINA

Ministar je, podsetimo, nedavno otvorio rekonstruisan putni pravac koji povezuje dva jako bitna republička puta u mestima Borci, Đurđevo i Popovi i vodi ka novoj industrijskoj zoni, u ukupnoj dužini od 4,29 kilometar.

"Mi trenutno projektujemo i gradimo više od 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica koje su žila kucavica jedne države i strateški važne kako bi se otvorila nova radna mesta, došle nove kompanije, te povećale plate, ali nam je isto tako jako važno da ne zaboravimo lokalne saobraćajnice, jer one predstavljaju život i osnov za opstanak ljudi", zaključio je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 157 idi na stranu