Mali najavio: Do kraja oktobra

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je na današnjoj sednici Vlade Srbije usvojen Predlog zakona o izmenama zakona o fiskalizaciji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.09.2021.

14:57

Mali najavio: Do kraja oktobra
Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Dodao je da će do kraja oktobra taj zakon biti pred poslanicima.

Odgovarajući na pitanja medija prilikom obilaska kompanije "Esensa" Mali je rekao da će biti definisan rok uvođenja novog sistema fiskalizacije, od 1. novembra do kraja aprila, kao što je privreda tražila.

"Do kraja meseca ćemo izaći sa detaljnim planom subvencionisanja svih onih poreskih obveznika koji imaju obavezu da se uključe u novi sistem fiskalizacije", rekao je Mali.

Istakao je da će država dati 100 evra po svakom prodajnom mestu i dodatnih 100 evra po svakom fiskalnom uređaju za sve poreske obveznike.

"Poreske obveznike ništa neće koštati prelazak sa starog sistema na novi. Ja očekujem da ću do kraja oktobra ovaj zakon odbraniti u parlamentu", rekao je Mali.

Ministar je naveo da je na sednici Vlade Srbije danas usvojen i Predlog zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Dodao je da su izmene zakona usmerene ka tome da dužnicima za porez, odnosno kompanijama koje su zbog kovida 19 ušle u problem da im se pruži fleksibilnija mogućnost da svoje poreske obaveze izmire.

Mali je najavio i da će narednih dana početi javna rasprava o strategiji razvoja tržišta kapitala, ističući da je to važna strategija koja bi trebalo da podstakne dalji rast i razvoj ekonomije, da omogući veće inovacije i veću mogućnost finansiranja rasta za privatne i državne kompanije.

"Narednih dana počećemo sa javnom raspravom oko razvoja tržišta kapitala sa ciljem da zakon usvojimo do kraja godine", rekao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: