"Mnogo, mnogo, mnogo sam srećan" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima putem Instagrama.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 14.09.2021.

10:05

Foto: Printskrin, Instagram/buducnostsrbijeav

"Upravo sam ispratio Angelu Merkel i vratio se u Palatu Srbija, gde nas čekaju sledeće obaveze. Verujem da ste i vi, građani Srbije, ponosni na sve ono što se juče u našoj zemlji dešavalo, na to kako smo dočekali nemačku kancelarku, na njene poruke, na komentar nemačke kancelarke o ekonomskim uspesima Srbije i na to što smo još jedanput pokazali koliko smo gostoljubiv narod", poručio je Vučić u snimku na toj društvenoj mreži.

Kako je dodao, kada sve navedeno analizirate, to je kao da ste položili jedan ispit.

"A znam da je još mnogo ispita pred Srbijom i da je još mnogo toga važnog da uradimo. Da sledeći put kada dođe bilo ko od važnih gostiju - da vidi još lepše aerodromske zgrade, da vidi još više puteva, da vidi još veće plate. Za to moramo da se borimo zajedno. Hvala vam na podrški i mnogo, mnogo, mnogo sam srećan. Hvala mnogo", kazao je.
Vučić je podsetio da, kada je postao predsednik Vlade 2014. godine, svega 17.000 ljudi u Srbiji je radilo u nemačkim preduzećima, a danas 72.684 čoveka rade u nemačkim kompanijama.

"Ako se interesuje ceo svet interesujemo se i mi; Srbija ima nešto što zaista vredi"

Nemačka je naš najveći spoljnotrgovinski partner, ocenio je.

"Tri puta smo uvećali svoju spoljnotrgovinsku razmenu sa Nemačkom, a više od ta tri puta uvećali svoj izvoz, opet zahvaljujući nemačkim kompanijama. Tako da za naš uspešan ekonomski razvoj dugujemo veliku zahvalnost i Nemačkoj, naravno Vladi kancelarke Merkel, i zbog stvaranja uslova i zbog toga što su uvek podržavali ulaganja u Zapadni Balkan i što im nije smetalo da se mi, kao i investicioni region, a ne samo kao tržište, pozicioniramo na evropskom tlu", naveo je predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: