Vučić najavio nekoliko važnih stvari; "Biće potpuno drugačiji standard" VIDEO/FOTO

Kraljevo -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je jutros posetu Kraljevu obilaskom renoviranog Atletskog stadiona, izgrađenog davne 1972. godine.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Stadion je pre početka renoviranja 2018. bio u zapuštenom stanju.

Republika i lokalna samouprava uložili su 180 miliona dinara u rekonstrukciju i novu tartan stazu na stadionu, na kojoj sada mogu da se održavaju međunarodna atletska takmičenja.

Inače, veliki broj građana već se okupio u Kraljevu kako bi dočekao predsednika - njih preko 4.000.

Foto: B92
Foto: B92

Vučić je sa prisutnima razgovarao o ulaganjima, kako u zdravstvo, tako i u infrastrukturu.

"Ponosan sam, nekoliko važnih stvari"

Predsednik Srbije je građanima poručio da je ponosan što može da im najavi nekoliko važnih stvari.

U razgovoru sa predstavnicima Kraljeva i drugih okolnih gradova i opština, Vučić je istakao da je autoput koji se gradi od Čačka, od velikog značaja za Kraljevo i čitav region oko tog grada.

Na pitanje vezano za Moravski koridor i kada će stići do Adrana, rekao je da ima još mnogo posla.

"Ljudi obično vide samo ono od čega imaju direktnu neku korist. Ali autoput će biti od velikog značaja za Kraljevo, približiće i Ušće, Rašku i Novi Pazar ostatku Srbije. Otvara Vrnjačku banju na sat i po od Beograda, Goč, Goliju, zatim Ivanjicu, Sjenicu u smislu turizma i svega drugog. Otvara nove potencijale za investicije, ali i put ka Nišu, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji, Grčkoj“, objasnio je Vučić.

Podsetio je da je, kada je postao premijer 2014.Srbija bila četvrta u regionu po visini plata, imala najvišu stopu nezaposlenosti i javni dug, a danas je prva po svim tim parametrima.

"Plate u Kraljevu su sa 313 evra povećane na 455 evra, ali je i to malo i nedovoljno. Plate u Kraljevu sa svim što pričamo, investitorima, autoputu, moraće da budu veće", rekao je Vučić.

Kada je reč o aerodromu Lađevci, rekao je da da će dobiti pet ili šest linija, da će se leteti do Istanbula, Soluna, Tivta i manjih aerodroma u Nemačkoj, što će omogućiti vezu i ka Švajcarskoj i Austriji.

Takođe se osvrnuo i na želju Kraljevčana da dobiju zatvoreni bazen i da je doneta odluka da se uradi, da će koštati 10 miliona evra, ali da mora da se vidi kako će se finansirati i da je to važno jer je Kraljevo deseti grad u Srbiji od velikog strateškog značaja.

Ukazao je da su u Kraljevu prethodne vlasti temeljno uništile sve fabrike.

"Srce mi je prepuklo zbog Magnohroma. Ali imamo Leoni, a otvaraće se još fabrika, biće potpuno drugačiji standard, potpuno drugačiji život za ljude u Kraljevu", naveo je Vučić.

Naveo je da i dalje ima problema sa nezaposlenosti u Kraljevu, dodajući da je zbog toga važan autoput, jer on donosi investitore.

Foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIC/ bs
Foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIC/ bs

U Vrnjačkoj banji, rekao je, mora da se uradi nacionalni centar za vodene sportove, jer, kako kaže, hoće da naša reprezentacija ne samo u Beogradu, već u srcu Srbije ima prilike da se priprema za velika takmičenja i donosi radost i medalje za sve.

Sa Markom Blagojevićem razgovarao je o projektima koji se sprovode u Kraljevu. Blagojević je ukazao da se škola potpuno renovira, da je u planu sada i bolnica.

Vučić je kazao da je tek juče dobio dokumenta oko bolnice, i najavio da će se dijagnostički centar, u vrednosti od 25 miliona evra sa svom opremom, uraditi iduće godine, a da će potom biti sprovedena druga faza.

"Sada moramo da radimo to zajedno sa Novim Pazarom da ne bi oni samo razmišljali o dolasku u Kraljevu, a da ostavimo Pazar bez daljeg unapređenja bolnice, koja mora da se podigne na kraljevački nivo", porucio je on.

Obilasku su prisustvovali i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

Posle obilaska stadiona, Vučić je prisustvovao otvaranju nove fabrike kompanije Leoni Srbija čija izgradnja je počela 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 145 idi na stranu