Pošiljke u Srbiji će stizati električnim i hibridnim vozilima? FOTO

Pošta Srbije dobiće nova vozila.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 09.09.2021.

14:51

Pošiljke u Srbiji će stizati električnim i hibridnim vozilima? FOTO
Foto: Pošta Srbije/Igor Ðukanoviæ

"Planiramo značajno uvećanje udela električnih i hibridnih vozila u Poštinoj floti i voznom parku, a već do kraja godine i nabavku drugih mikro-vozila, među kojima 300 električnih bicikala", najavio je v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević.

On je, tokom učešća na konferenciji "EV days" u Novom Sadu, govorio na panelu posvećenom pozitivnim primerima upotrebe zelenih vozila u različitim biznisima i izložio Poštino tehnološko rešenje za rast udela zelenih vozila u poštanskoj mreži.

"Istovremeno, nastavljamo sa testiranjem novih modela električnih i hibridnih vozila, kako bismo utvrdili njihove performanse i efikasnost na dostavi pošiljaka prema našim potrebama brze i kvalitetne usluge. Inovacije i kreativnost, razvojni planovi zasnovani na ulaganjima u najsavremenija tehnološka i ekološka rešenja, vodiće nas u modernizaciji mreže i ukupnog poslovanja Pošte Srbije, a posebno u periodu nakon pandemije", poručio je.

Ovde je počelo FOTO

Đorđević je u vezi sa primenom koncepta elektromobilnosti i mikromobilnosti u Pošti, nakon jednogodišnje upotrebe i testiranja prvih elektromobila na dostavi pošiljaka u najužim gradskim jezgrima Beograda, Novog Sada i Niša, osim društveno-odgovornog pristupa, istakao ostvarene značajne ekonomske uštede na troškovima održavanja, pogonskog goriva u odnosu na konvencionalne motore sa unutrašnjim sagorevanjem i troškovima registracije.
Foto: Pošta Srbije/Tijana Rajkoviæ
U Novom Sadu je, dodaje se u saopštenju ovog javnog preduzeća, danas održan i kolegijum poslovodstva Pošte Srbije, nakon čega je direktor Đorđević razgovarao sa zaposlenima u stručnim službama u sedištu Radne jedinice Novi Sad, te obišao najveću poštu 21101, poštu u TC "Spens", kao i Regionalni poštansko-logistički centar Novi Sad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: