"Saobraćajna kičma" Srbije VIDEO

Ove nedelje oboren je rekord - čak 2.159 radnika na Moravskom koridoru, izjavio je u ponedeljak predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 29.08.2021.

13:20

Ilustracija: bogdanhoda/Shutterstock

Prema rečima ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića, to će biti najmoderniji i najbolji auto-put u Srbiji, a ugovor kaže da treba da bude završen 2023. godine.

U međuvremenu, radovi idu po planiranoj dinamici, što je nedavno potvrdio i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

"Očekujem da za sedam do osam meseci dovedemo auto-put do Kruševca", poručio je on, prisustvujući postavljanju prva dva od 42 grede nosača na budućem mostu preko Južne Morave kod Stalaća na trasi Moravskog koridora koji, inače, gradi američko-turski konzorcijum Behtel-Enka.

Trenutno su aktivna 77 gradilišta od kojih je 65 na sektoru od Pojata do Kruševca, a 12 se nalaze na deonici od Kraljeva prema Čacku.

Krije zlato i srebro, povezuje s regionom: Ovo je auto-put gde se radi "20 sati dnevno" VIDEO

"Mi imamo veliki broj objekata na trasi, imamo 63 mosta. Tehnologija izgradnje tih mostova je takva da kompanija Behtel za sektor 1 kod Ćićevca na četvrtom kilometru proizvodi nosače i oni se transportuju duž trase puta i velikim kranovima se postavljaju na mostovske kosntrukcije. Reč je o izuzetno zahtevnom procesu. Ti nosači su dugački od 27 do 35 metara", rekao je Antić.

Naglasio je i da će broj građevinaca na Moravskom koridoru početi da raste sa odmicanjem radova.

Misteriozno otkriće

Podsetimo, tokom radova na iskopu za temelj potpornog zida na 10,78 kilometru trase Moravskog koridora u blizini Varvarina, u zoni arheološkog lokaliteta Bedem Maskare, u podnožju južnog bedema vizantijske tvrđave, otkriveno je pet grobnih mesta. Više o tome pročitajte u posebnom tekstu.

A kako sve to izgleda na terenu pogledajte u video-snimku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: