Institut za veštačku inteligenciju i "Continental" zajedno u razvoju nauke i privrede

Istraživačko-razvojni institut za veštačku inteligenciju Srbije multinacionalna kompanija“Continental” potpisale su danas Sporazum o saradnji

Izvor: B92
Podeli
Foto: Continental Automotive Serbia
Foto: Continental Automotive Serbia

Ovo je prvi zvanični ugovor nedavno osnovanog instituta sa privredom.

"Continental" je jedna od najuspešnijih multinacionalnih kompanija koja posluje u našoj zemlji.

Sporazum je u ime instituta potpisao Dubravko Ćulibrk, koji je izjavio da je to veoma važan korak za institut, jer omogućava budućim istraživačima da od samog početka u fokus svojih istraživanja stave probleme koji imaju veliki praktični značaj.

"Našim istraživačima je na ovaj način omogućeno da svoja znanja pretoče u komercijalna rešenja što će uticati na razvoj veštačke inteligencije, ali i pružiti podršku inovativnim globalnim kompanijama koje su aktivne u Srbiji. Vođeni zajedničkom vizijom siguran sam da ćemo unaprediti oblast veštačke inteligencije u Srbiji", istakao je Ćulibrk.

U ime kompanije Continental Automotive Serbia sporazum je potpisao direktor Saša Čoringa istakavši da se u automobilskoj industriji sve više koriste rešenja iz oblasti veštačke inteligencije, posebno kad je reč o autonomnoj vožnji.

"Naša vizija u Continental Automotive Serbia je da diktiramo trendove i da budemo najbolji u onome što radimo a naši inženjeri to već jesu. Srećni smo što započinjemo saradnju sa Institutom za veštačku inteligenciju Srbije i sigurni smo da ćemo zajedno biti još uspešniji na međunarodnom tržištu", rekao je Čoringa.

Naučnoistaživačka i poslovnotehnička saradnja podrazumevaće, između ostalog, i realizaciju zajedničkih projekata, razvoj proizvoda i proizvodnih programa i zajednički rad na komercijalnim projektima finansiranim od strane Evropske unije.

Institut sa sedištem u Novom Sadu u martu ove godine osnovala je Vlada Srbije na osnovu inicijative iz Strategije razvoja veštačke inteligencije za period od 2020-2025.

Foto: Continental Automotive Serbia
Foto: Continental Automotive Serbia

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 162 idi na stranu