Junajted grupa u Hrvatskoj pokrenula hajku protiv Telekoma i Srbije?

Dragan Šolak i Junajted grupa pokrenuli su, kako mediji prenose, brutalnu kampanju protiv Telekoma Srbija i države Srbije u hrvatskim javnim glasilima.

Srbija

Izvor: Informer

Ponedeljak, 02.08.2021.

15:45

Junajted grupa u Hrvatskoj pokrenula hajku protiv Telekoma i Srbije?
Foto: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma, odgovorio je da su optužbe da preko fudbala šire geopolitički uticaj Srbije besmislene, te da se oni rukovode isključivo poslovnim interesima, za dobrobit njihovih korisnika i kompanije.

Dan za danom, zagrebačke dnevne novine Jutarnji list i nedeljnik Nacional objavili su opširne tekstove u kojima žestoko napadaju srpski Telekom, direktnog konkurenta Junajted grupe na regionalnom tržištu, ali i državnu politiku Srbije, optužujući ih da su krenuli u velikosrpsku ekspanziju i da iza kupovine prava na emitovanje utakmica Premijer lige stoji političkih interes zvaničnog Beograda protiv drugih država u regionu.

Kako piše Informer, Šolakova kompanija Junajted grupe nalazi se u ogromnom finansijskom problemu, na ivici bankrota: ima dugovanja od astronomskih 3,3 milijarde evra sa tendencijom povećanja na neverovatne četiri milijarde, beleži ukupni gubitak u poslovanju od 577 miliona evra, ove godine su ih napustili brojni novinari, da bi na kraju izgubili od Telekoma na tenderu za ekskluzivna prava na prenose utakmica Premijer lige. Prema pisanju navedenog domaćeg lista, Dragan Šolak je prvo u Srbiji, a sada i u Hrvatskoj, organizovao medijsku kampanju u kojoj se iznose najprljavije neistine i manipulacije ne samo o Telekomu već i o državi Srbiji. Šolakova namera je, dodaje se, da prikaže kako širenje Telekoma u regionu bivše Jugoslavije ima za cilj političko jačanje Srbije, pa da na osnovu toga Evropska unija, odnosno pre svih Evropska komisija, zaustavi tržišnu dominaciju srpskog biznisa u regionu. On hoće da "ocrni sopstvenu državu i optuži je na Zapadu za velikosrpsku hegemoniju", kaže se u tekstu.

Pomenuti Jutarnji list i Nacional su, ističe se, osim širenja straha od Srbije, izneli i tvrdnje da će korisnici kablovskih televizija u toj zemlji ubuduće plaćati sportske sadržaje Telekomove "Arene sport" skuplje nego "Sport klub" Junajted grupe. Međutim, Vladimir Lučić, prvi čovek Telekoma Srbija, u gostovanju na TV Pink odbacio je sve optužbe i objasnio da Junajted grupa pune tri godine koristi oprobane mehanizme u borbi protiv konkurencije.

"Otkad je Telekom krenuo na put oporavka i ekspanzije, pre oko tri godine, neprestano smo na udaru Junajted grupe, koja koristi informativne medije u svom vlasništvu kao batinu za disciplinovanje konkurencije, a sada su krenuli da koriste i neke medije u regionu. Bukvalno sve što su ovih dana, kao i inače, pisali o nama je neistina i manipulacija, uključujući to da će usluge Arena sporta u Hrvatskoj poskupeti. Mi hoćemo da preko sportskih sadržaja povećamo broj korisnika i ojačamo prodaju reklamnog prostora na Areni, da uvećamo prihode i razvijamo kompaniju", objasnio je Lučić.

Podsetimo, na kanalima Arena sporta gledaoci ekskluzivno mogu da gledaju utakmice fudbalske Lige šampiona i Lige Evrope, špansku Primeru, italijansku Seriju A, američku NBA košarku, a od sledeće sezone korisnici Arene će imati na raspolaganju englesku Premijer ligu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: