"Punoletnim građanima još 50 evra do kraja godine, penzionerima 100"

Beograd -- Punoletni državljani Republike Srbije će dobiti dodatnih 20 evra u decembru, objavio je ministar finansija Siniša Mali na svom profilu na Instagramu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Instagram/mali_sinisa
Foto: Instagram/mali_sinisa

To znači, podsetio je Mali, da će penzioneri do kraja godine od države dobiti ukupno još 100 evra, a ostali punoletni građani po 50 evra.

Naime, penzioneri će u septembru dobiti po 50 evra, zatim u novembru po 30 evra, a zatim i 20 evra u decembru. Ostali punoletni građani će u novembru dobiti 30 evra za koje su se prijavljivali u maju, a potom i 20 evra u decembru, pojasnio je ministar finansija.

"Zahvaljujući odgovornoj ekonomskoj politici i postignutim rezultatima u prethodnom periodu, kada je Srbija ostvarila jedan od najboljih rezultata u Evropi kada je reč o stopi privrednog rasta, imamo dovoljno sredstava za ovu novu vrstu podrške građanima. Javne finansije Republike Srbije su potpuno stabilne, imamo dovoljno novca i spremni smo da pomognemo i podržimo građane Srbije. Građani Srbije znaju da je njihova država tu za njih i da brine o njima", zaključio je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 174 idi na stranu