"Do 2025. širokopojasni internet u celoj Srbiji"

Bosilegrad -- Premijerka Ana Brnabić najavila je tokom posete Bosilegradu da je plan da se do 2025. godine završi uvođenje širokopojasnog interneta u celoj Srbiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs
Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Prema njenim rečima, to je ogromno ulaganje koje se radi zajedno sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i neophodno je kako bi se mladi zadržali u krajevima gde su rođeni, kao i da bi se investitori zainteresovali za ulaganje.

"Pored toga, preko Ministarstva privrede ulažemo u kompletno infrastrukturno opremanje industrijskih zona, gde lokalne samouprave treba da se prijave i oni rade sufinansiranje. Takođe, svake godine imamo pozive za finansiranje mikro, malih i srednjih predzeća, i to kako direktno finansiranje, tako i kupovinu opreme", istakla je ona.

Dodala je da se paralelno s tim, Vlada Srbije bori za svakog stranog investitora i navela da se nikada ranije nisu odvajala veća sredstva za naše preduzetnike, za lokalna mala i srednja perduzeća i za industrijske zone i da će se to ulaganje i nastaviti.

Govoreći o lokalnim ulaganjima navela je da se planira da se preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima u predškolsku ustanovu uloži 108 miliona dinara za Predškolsku ustanovu Dečija radost za koju je tender već raspisan.

Brnabić je naglasila da sadašnja Vlada Srbije vodi računa o pomoći područjima gde žive nacionalne manjine, kao što je i Bosilegrad gde se oko 99 odsto stanovnika izjašnjavaju kao Bugari.

"Aktivirali smo i fond za nacionalne manjine 2017. godine i to posle 15 godina koliko nije bio aktivan", istakla je premijerka.

Govoreći o problemu nataliteta navela je da je on prisutan ne samo u Srbiji, nego i u celoj Evropi i da je juče sa predsednikom Srbije razgovarala o tome kako dodatno može da se stimuliše natalitet.

"Nikada se nije više izdvajalo za prvo, drugo, treće dete i za porodilje nego što se izdvaja sada preko Zakona o finansisjkoj podršci porodicama sa decom", rekla je premijerka i dodala da se gleda kako da se ta pomoć i poveća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 174 idi na stranu