Jedino tržište gde je dozvoljen kartel: "Desila se katastrofa, postoji konstantna neizvesnost"

Od oktobra prošle godine cena litra benzina i dizela porasla je za 25 dinara, jer je u isto vreme rasla i cena sirove nafte.

Izvor: B92, TV Prva
Podeli
Ilustracija: ST House Studio/Shutterstock
Ilustracija: ST House Studio/Shutterstock

Na svetskim berzama vrednost nafte varira u odnosu na stanje u svetskim ekonomijama, koje se saginju pod kovidom, a svaki pozitivni pomak isključivo odgovara naftašima.

Čemu se mogu nadati vozači, privrednici i građani i da li nam neminovno sledi skok svih cena, neka su od pitanja koja je Televizija Prva postavila Goranu Radosavljeviću iz Nacionalnog naftnog komiteta Srbije i Tomislavu Mićoviću iz Udruženja naftnih kompanija Srbije.

"Svetsko naftno tržište je izuzetno nestabilno, postoji konstantna neizvesnost. Prošle godine se desila katastrofa, cena je prvi put u istoriji otišla u negativni iznos na berzi. Jutrošnja prognoza je da će se tržište ove godine oporaviti u potpunosti", kaže Radosavljević.

Kako pojašnjava, tržište nafte je jedino tržište na kome je dozvoljen kartel.

"Proizvođači se dogovaraju oko proizvodnje i oko cena. Na nekom drugom tržištu to bi bilo nedozvoljeno", napominje.

Imaju veliku prednost u odnosu na nas, a poskupljuje im gorivo: Čemu da se nadaju naši vozači?

Prema rečima Tomislava Mićovića, interes proizvođača sirove nafte nije ni prevelika cena, ni preniska, nego ona koja obezbeđuje dugoročno, stabilno, nova istraživanja.

"Kada je u pitanju benzin, Srbija ima umerene državne dažbine. Međutim, od 2012. do 2016. dažbine na dizel i tečni naftni gas su nenormalno povećane", ocenio je Mićović.

Više o tome kako kretanja na globalnom nivou utiču na srpsko tržište poslušajte u prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 174 idi na stranu