"Spremni smo da izdvojimo nova sredstva i to će teći" VIDEO

Konkurs za besplatnu dodelu seoskih kuća je počeo 28.juna i trajaće do 1. novembra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 23.07.2021.

09:36

Foto: TV Prva Printscreen

Da li je očekivao da će biti tako veliko interesovanje i kada počinje podela, Televizija Prva je pitala ministra za brigu o selu, Milana Krkobabića.

"Broj prijava je veliki, pošto je konkurs u toku, ne mogu još da kažem ni odakle su, ni ko su. Koverte se zapečaćene, počeli smo do 28. juna, trajaće do 1. novembra, odnosno do utroška sredstava. Očekujem da će za desetak dana komisija krenuti sa radom kada će biti dodeljene i prve kuće. Kako budu sukcesivno stizali zahtevi, tako ćemo i rešavati", najavio je ministar.

Ističe da je ovo prvi korak i podseća da je iz bužeta za ove namene izdvojeno 500 miliona dinara.

"Spremni smo da izdvojimo nova sredstva i to će teći", kaže Krkobabić.

Ukazuje da mladi prednjače u prijavama i to mladi bračni parovi.

U video-prilogu opširnije:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: