Od sutra u Srbiji garderoba od plastičnog otpada iz Azije

Lidl je najavio da će od sutra u svojim prodavnicama ponuditi sportsku opremu napravljenu od reciklirane plastike.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2021.

14:12

Od sutra u Srbiji garderoba od plastičnog otpada iz Azije
Ilustracija: Depositphotos, belchonock

U pitanju je, naime, plastika prikupljena na plažama i morskim obalnim područjima, čime je pomognuto čišćenje životne sredine i smanjena upotreba resursa u proizvodnji.

Reč je, kako se navodi u saopštenju, o nesvakidašnjoj liniji proizvoda, koju čine šortsevi, majice i patike za žene i muškarce.

Linija je, dodaju, rezultat težnje ove kompanije da se, smanjenjem upotrebe plastike i povećanom upotrebom recikliranog materijala, na globalnom nivou uključi u rešavanje ozbiljnog problema koji predstavlja neodgovorno odložen plastični otpad.

Mislili su da kupuju mleko; Lidl: "Žao nam je"

"Lidlova sportska odeća je u potpunosti proizvedena od plastičnog otpada, od čega deo potiče od PET boca sakupljenih iz priobalnih delova okeana u Aziji. Tako je, na primer 25% vlakana gornjeg dela patike sačinjeno od reciklirane plastike iz okeana", poručeno je iz kompanije.

Ova ekološki osvešćena ponuda počinje 22. jula u svim Lidl prodavnicama u Srbiji i traje dok traju zalihe, zaključuju u saopštenju.

Lidl nezadovoljnom kupcu: "Žao nam je što čujemo da ti nedostaje 10 centimetara"

Podsetimo, u sličnom duhu, kompanija Lidl Srbija u junu ove godine izbacila je iz upotrebe plastične kese za kupovinu u celoj Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: