Grčić: "Rudari EPS-a su oslonac energetike Srbije"

Milorad Grčić, v.d. direktora "Elektroprivrede Srbije", uputio je čestitku rudarima povodom rudarske slave Svetog Prokopija.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2021.

09:40

Grčić:
Foto: EPS

Kako je istakao, rudari "Elektroprivrede Srbije" su najsnažniji stub energetske stabilnosti naše države, a to pokazuju svakodnevno 24 sata 365 dana u godini.

"Oni predano rade u svim situacijama i kad su ledene zime, sušna i vrela leta, za vreme košava, poplava i mećava. Bez rudara 'Kolubare' i 'Kostolca' nema energetske sigurnosti i nezavisnosti i sa zadovoljstvom im čestitam rudarsku slavu Svetog Prokopija", rekao je Grčić.

Grčić je zahvalio rudarima na predanom radu, na tome što se uvek trude da budu bolјi i što nadmašuju sopstvene rekorde iz godine u godinu. I ove godine rudari iz meseca u mesec ispunjavaju proizvodne planove i za sedam meseci proizvedeno je oko 19 miliona tona uglja i više od 60 miliona kubnih metara otkrivke, navodi se u saopštenju EPS-a.
Foto: EPS
"Od neprocenjive je važnosti što svaki kupac električne energije u Srbiji uvek može da računa na vaše zalaganje. Uvek kada je u ostalim granama proizvodnje bilo teško, vi ste istupali i održavali balansiranu proizvodnju", naglasio je Grčić. "Vredni i predani rudari imaju sigurnu budućnost u EPS-u i jedan od osnovnih naših cilјeva je unapređenje uslova rada i opreme za proizvodnju. Modernizacija rudarske proizvodnje znači opstanak EPS-a i zato činimo sve da proizvodnja uglja i električne energije ispune sve ekološke norme i u budućnosti ostanu važna osnova za ekonomski razvoj Srbije."

Uz rudarski pozdrav "Srećno", prvi čovek EPS-a je poručio i da privreda i građani Srbije znaju koliko je težak rudarski posao, ali da se često zaboravlja da rudarski sektor obezbeđuje ne samo dovoljno uglja i potom struje, već da je rudarstvo veoma značajno i za napredak ekonomije i time bolji život svih građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: