Stoprocentno naš projekat: "Srbija konačno može sama"

Srbija će sama obezbediti sredstva za realizaciju Gružanskog koridora, rekao je danas ministar gradevinarstva Tomislav Momirović.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 16.07.2021.

14:15

Stoprocentno naš projekat:
Foto: RINA

Na njemu će stoprocentno raditi srpske građevinske kompanije sa našim inženjerima i radnicima, istakao je Momirović na prvoj sednici Radne grupe za praćenje i realizaciju projekta gradnje Severne obilaznice oko Kragujevca i puta od Kragujevca do Mrčajevaca i Moravskog koridora.

"Srbija konačno ima ekonomsku snagu da sama obezbedi sredstva za realizaciju velikih infrastrukturnih projekata, kakav je Gružanski koridor, i nema potrebe da se u tolikoj meri kao ranije oslanja na strane partnere koji su nam obezbeđivali finansiranje projekata", rekao je ministar.

"Na ovo se čekalo 40 godina" FOTO

Dodao je da postoji mnogo projekata koje izvodimo u Šumadiji, ali da su za Kragujevac bez sumnje najvažniji Severna obilaznica i Gružanski koridor, kojim će se grad Kragujevac povezati sa Moravskim koridorom.
Foto: RINA
Izgradnja Severne obilaznice oko Kragujevca je izuzetno važan projekat, a pomenuta obilaznica će planiranom trasom povezati najznačajnije pravce: puteve Batočina-Kragujevac-Kraljevo, Kragujevac-Topola, Kragujevac-Gornji Milanovac i izlazni krak puta Batočina-Kragujevac-Kraljevo, prema Kraljevu i Čačku.

"Odredili smo nacionalni cilj; bićemo nezaobilazna ruta"

Izgradnja Severne obilaznice oko Kragujevca će dovesti do punog izražaja pogodnog saobraćajno geografskog položaja i povoljne saobraćajne pristupačnosti grada i njegov značaj u regionu i državi, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

16 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: