"Pokušaćemo da na ovu obalu Dunava dovedemo još jednog značajnog investitora" VIDEO

Predsednik Srbije prisustvovao je otvaranju Zdravstvene stanice Borča u okviru Doma zdravlja "Dr Milutin Ivković" na Paliluli.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 15.07.2021.

11:09

Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

"Pre kraja godine krenućemo u izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava", rekao je tom prilikom Aleksandar Vučić dodajući da se sada završava potrebna dokumentacija za taj projekat.

"To će biti veliki i najznačajniji projekat, ali našli smo novac i uskoro krećemo sa tim", rekao je Vučić.

Predsednik je kazao da će biti rešeni i saobraćajni problemi u tom delu grada, da će se graditi novi most, kao i da će uskoro početi da se gradi i auto-put od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada.

"Pokušaćemno da na ovu obalu Dunava dovedemo još jednog značajnog investitora", dodao je Vučić.

"Sve što nismo radili u prethodnih 30 godina, sada ćemo polako uraditi", kazao je Vučić. Rekao je da će se u tom delu Beograda graditi i nove škole i vrtići, kao i da se grade i srednja stručna škola i gimnazija. "Mi ćemo nastaviti da gradimo i radimo, a sve to znači bolji životni standard za građane. Više ne morate da idete u centar grada za preglede", kazao je Vučić.

Dodao je da je u novu zdravstvenu stanicu u Borči već prebačeno 70.000 kartona i da će ih biti još više.

"Ovde imate još savremeniju opremu i divne lekare", rekao je Vučić.

Ukupna vrednost radova je više od 800 miliona dinara.

Za izgradnju zdravstvene stanice u Borči, stanovnici leve obale Dunava čekali su čak tri decenije. Oko 150 lekara i sestara radiće u toj zdravstvenoj stanici, kako bi građani Borče imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu, a projektovana je za populaciju od 200.000 stanovnika.

Na polaganju kamena temeljca, u decembru 2019. godine, rečeno je da će ta zdravstvena stanica sadržati službu za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece, odraslih građana, kućnog lečenja i palijativne nege, zdravstvenu zaštitu žena, polivalentnu patronažu, rendgen i ultrazvučnu dijagnostiku, stomatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, te internu medicinu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: