Mislili su da kupuju mleko; Lidl: "Žao nam je"

Kompanija Lidl uputila je izvinjenje građanima zbog tehničke greške prilikom koje se u pojedinim pakovanjima umesto mleka našla voda.

Izvor: RTS
Podeli
Ilustracija: Manuel Esteban/Shutterstock
Ilustracija: Manuel Esteban/Shutterstock

Lidl je saopštio da je laboratorijskim analizama proizvođača na 42 uzorka proizvoda istog LOT broja, potvrđeno da nisu zabeležena odstupanja u kvalitetu proizvoda, već da je došlo do tehničke greške prilikom pakovanja i da je u pitanju voda.

"Proizvod je bezbedan i ne dovodi do zdravstvenog rizika u slučaju konzumacije, a iz prodaje su povučene sve preostale količine tog proizvoda". navode iz Lidla, prenosi RTS.

Napominju da kompanija, u asortimanu, pod svojom robnom markom ima isključivo proizvode od dobavljača koji su sertifikovani po najvišim međunarodnim standardima kvaliteta i bezbednosti.

Lidl nezadovoljnom kupcu: "Žao nam je što čujemo da ti nedostaje 10 centimetara"

"Žao nam je što smo prouzrokovali neprijatnost i pozivamo sve potrošače koji su kupili ovaj proizvod i primetili nedostatak da se javi našoj službi za potrošače ili direktno u prodavnicu, kako bismo bili u mogućnosti da izvršimo zamenu proizvoda ili nadoknadu novčanog iznosa nastavljajući da negujemo odnos poverenja", poručili su iz Lidla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 174 idi na stranu