Jadar: Bez jedne stvari nemoguće je doneti odluku o izgradnji rudnika

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović predsedavala je danas sednicom Radne grupe za implementaciju projekta "Jadar".

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 06.07.2021.

14:29

Jadar: Bez jedne stvari nemoguće je doneti odluku o izgradnji rudnika
Ilustracija: Depositphotos, Sopotniccy

Na njemu je istaknuto da je Vlada Srbije svesna značaja ovog projekta za sve građanke i građane i da će sve informacije u vezi sa ovim projektom u svakom trenutku biti dostupne javnosti.

"Zaštita životne sredine je uslov svih uslova kad je reč o projektu 'Jadar' i to smo jasno rekli od samog početka. Bez obzira na razne neistine i dezinformacije koje se pojavljuju u javnosti, stav države je da sve što se bude radilo na ovom projektu može da se radi samo ukoliko su ispoštovani svi propisi i najviši standardi u oblasti zaštite životne sredine", rekla je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ona je istakla da u ovom trenutku nije završena studija procene uticaja na životnu sredinu, bez koje je nemoguće doneti odluku o izgradnji rudnika. Takođe je naglašeno da davanje odobrenja za eksploataciono polje, koje je uslovljeno dobijanjem obima i sadržaja studije o proceni uticaja na životnu sredinu, nije isto što i dodela prava za eksploataciju.

Da procveta Jadar: Srbija od rudarenja do električnih automobila u 5 koraka

Sastanku Radne grupe su pored predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, prisustvovali predstavnici kabineta predsednika Srbije i Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva privrede, Ministarstva poljoprivrede, Agencije za zaštitu životne sredine, JP "Putevi Srbije", EMS, JP "Srbijagas", Elektrodistribucije Srbije, JP "Srbijavode", Republičke direkcije za vode, predstavnici ambasada u Srbiji, gradonačelnik Loznice i načelnik Mačvanskog okruga, kao i predstavnici kompanije "Rio Sava eksplorejšen".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: