Za samo tri dana ispalili 136 projektila FOTO

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lučani saopštio je da je na teritoriji opštine za protekla tri dana ispaljeno 136 protivgradnih raketa.

Srbija

Izvor: RINA

Utorak, 29.06.2021.

14:43

Za samo tri dana ispalili 136 projektila FOTO
Foto: RINA

Time je opština Lučani pošteđena štete od grada. U poslednja četiri dana su se nad teritorijom čitave zapadne Srbije, tako i nad teritorijom opštine Lučani, nadvili gradonosni oblaci praćeni olujnim vetrom i krupnom kišom i zahvaljujući pravovremenoj reakciji protivgradnih strelaca, nije bilo štete nad dragačevskim poljoprivrednim usevima.

"Samo u četvrtak 24. juna sa sedam protivgradnih stanica je ispaljeno 42 rakete, u petak, 25. juna sa 12 stanica ispaljeno je 46 protivgradnih raketa a 26. juna, sa osam stanica ispaljeno 48 raketa. Ispaljivanjem raketa razbijeni su gradonosni oblaci, tako da je na području opštine Lučani pala velika količina kiše, koja je samo u uskom pojasu Mesne zajednice Lukovići praćena sitnim gradom", navodi Opštinski štab za vanredne situacije.

Predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović navodi da najveći lučanski kolektiv preduzeće "Milan Blagojević – Namenska", poslednjih pet godina, kontinuirano obezbeđuje i poklanja protivgradne rakete opštini Lučani, prenosi RINA.

Unosan biznis: Ko zasadi ovo voće obezbedio je zaradu čak i potomcima

"Prethodnih godina smo značajnija sredstva uložili u opremanje 16 protivgradnih stanica kao i pospešili aktivnosti protivgradnih strelaca, što nam se samo u ovom trenutku isplatilo, jer zahvaljujući brzoj, stručnoj i efikasnoj reakciji naših strelaca, uspeli smo da onesposobimo gradonosne oblake koji su mogli naneti ogromnu štetu našim poljoprivrednim proizvođačima. Veliku zahvalnost upućujem generalnom direktoru preduzeća 'Milan Blagojević – Namenska' Radošu Milovanoviću, čije preduzeće svake godine donira po 200 protivgradnih raketa i na taj način uspevamo da zajednički zaštitimo useve koji su veoma bitni za naše poljoprivredne proizvođače", rekao je komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Milivoje Dolović.

Protivgradna sezona je tek na početku, ali se nadamo da ćemo i nadalje biti uspešni u očuvanju useva od mogućih vremenskih nepogoda, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: